Jag älskar öl!

I onsdags vad jag ute en sväng. Först drack jag vin med mina flickor Lina och Emelie. Sedan mötte jag upp underbara Johan och snygga Jennifer. Vi fortsatte att dricka vin och jag som aldrig ens feströker längre, blev Stephanie "storrökarn" Lillo. Ångest. Sedan dansade vi fram till småtimmarna. "Faaabolous kväll" som Johan skulle ha sagt. Här kommer alla festprisse bilder. Temat för kvällen "Jag älskar öl"


image165
Jennifer

image166
Undra vad Stephanie funderar på.

image167
Ehh?

image168
Fab.

image169
Superbild.

image170
Dance. Dance. Dance.

image171
Me love Heineken.

image172
Johan älskar Öl han med.

image173
Tådans.

image174
Tadaa.

Snart kommer Felicia och Emma till Linkan. Lovely. Popkväll på Nationernas Hus idag. Jaa!!

//Stephanie

Awful day! Merde!

Besviken, uppgiven, desillusionerad, ledsen, frustrerad, arg det är jag idag.
När man trodde att man inte kunde blir mer sviken, kommer det största sveket utav alla.
Melankoliska käsla du ger mig. Egoistiska människan sårar utan att se. Här står jag och är medveten om alla. Tom på hoppet, vill se ljusglimten i mörkret. Kanske dyker upp bakom solen.
Lägger upp lite bilder från Paris. De kanske får mig att må bättre eftersom jag kommer vara där om 3 veckor.

Bisous!

image163
La Seine.

image164
Min "försöker-se-avslappnad" pose!

Yada yada

Har precis kollat på Seinfeld, yada yada avsnittet.  Jag vill ha boxen, men då skulle jag nog inte visa mig utanför dörren på typ en vecka. Kanske inte så bra just nu då va.

Idag lossnade det med vår b-uppsats, känns riktigt bra nu faktiskt. Ska bli kul som fan.

Sen har jag yogat och haft en vän på besök. Vi kollade massa magasin och Velvet och började drömma om en flytt till New York. Åh vad det är härligt att drömma ibland, ett tag trodde jag att det nästan var sant. Jag var beredd att börja packa väskan och fara till den stora staden. Nu har jag kommit tillbaka till verkligen och insett att jag måste gå och lägga mig för imorgon bitti måste jag cykla till universitetet, inte åka taxi nattetid i NYC.

image162
flickr.com

Isabelle
Inombords.

Attans att man bor i Linköping. Två av mina absolut finaste vänner öppnade ett fik i julas. Antingen hänger man där och äter deras gudomliga ekologiska mat eller så brukar de ha fina förfester med rosé och toppen musik. Fick en inbjudan på facebook idag, de har tydlligen börjat anorda akustiska popkvällar. Billig alkohol och mysmusik.
Så.. glid förbi Gamla Stan och häng på fredag!

image159
Fino Kim. (Bild: Felicia Wide)

Som jag saknar dem. Men på onsdag, då ses vi finosar!


Vi leker att det är sommar!

Våren vägrar komma, jag längtar efter sommar, vad gör man då?
Jo, man fixar sin egna sommardag.
Lunch: Grillad kyckling och sallad. 
Lite senare under dagen mixade jag ihop en smoothie och satte på mig min sommarklänning.
Behöver bara lite bränna, annars så.
Ja jag vet. Lever i en fantasivärld.
Men, vad ska man annars göra en röd måndag?

image155
Efter att ha ätit godis en vecka i sträck, är frukt ganska gott ändå.

image157
Jag leker ballerina.

image158
Låtsas att det är gräs under mina fötter och solen skiner! 

Soliga Hälsningar/

Stephanie


Hem till byn

Igår kom jag hem från Oskarshamn och mormor och morfar. Det var helt fantastiskt mysigt, långt över mina förväntningar. Jag hade räknat med långtråkighet men istället blev det frid och en stark känsla av att jag var hemma. Mormor och morfars hem har inte förändrats ett dugg sedan jag var ett litet barn och jag kände mig så trygg som man kan bli.

Efter att jag kommit hem har jag hängt mycket med Stephie och det har varit helt fantastiskt. Sedan Kalle fick beskedet att han kommit in i Milano fick jag nog lite panik. Måste hinna hänga så mycket som möjligt innan vi flyttar i från varandra igen, nu när jag precis har vant mig vid att ha dig i min närhet. Sorgligt värre.

Nu sitter jag och avnjuter en smoothie och tittar på So you think you can dance. Jag tror att den andra halvan av bloggen gör exakt samma sak!

image154

Mormor och morfar vid ett dukat påskbord. Mormor är förresten upphovskvinnan till smeknamnet Dephie.

Puss Iso

Min drömvän!

Isabelle, den ljuvligaste flicka på denna jord, har bestämt sig för att flytta till Milano.
Karl, hennes fenomenala pojkvän, har kommit in på universitet där.
Jag borde glädjas åt deras vägnar. men istället känner jag en stor klump i magen.
Ett år utan Dummie, hur ska jag funktionera?
Ingen att afrodansa med. Ingen att shota tequila med. Ingen att diskutera fisar med. Ingen att ringa då jag behöver tröstas.

Jag har en sambo. En fin sådan. Men han är inte Isabelle. Han förstår inte på sättet som underbara Iso gör. Behöver bara titta på henne så förstår hon. Vi har kommit till det stadiet, där vi knappt behöver kommunicera, för att förstå varandra.

Klar vi kommer och hälsar på min fina. Men ack, jag kommer att sakna dig så själen skriker!

image153

Är de inte sötsliskigt fina ihop??


Sommarmat och snö.

Har ätit sommarmat. Grillad kyckling och sallad. Ville helst äta den, sittandes i gräset en varm sommardag. Tyvärr snöar det idag. Det faller ner som om det vore en isig dag i januari. Dock är vi snart påväg in i April. April är ingen vintermånad. Det är knopparnas och jeansjackornas månad. Så. Sluta snöa nu.

Är klar med mina ena tavla. Men den visas inte upp. Däremot kan jag visa upp Adams målning.

image151

Så, nu har vi lite mer färg i vårat svart-vita vardagsrum!

Greatings// Stephanie


Förargad.

Sitter med mitt påskägg och läser bloggar. Jag blir argare och argare för varje blogg jag läser eller snarare desillusionerad av denna ständiga viktfixering. Att vi lever i ett samhälle med skeva skönhetsideal är ett faktum men varför idealisera den bilden ännu mer? Inser inte alla "kända" bloggerskor att de flesta av deras läsare består av 14-åringar som ännu inte funnit sin rätta självbild. De strävar ständigt efter att fina förebilder att identifiera sig med.

Jag har själv jobbat heltid med unga tjejer i 2 år. Där såg jag vilket inflytande och vilken påverkan jag hade.
Om jag en vecka sade att jag skulle vara "nyttig" och inte äta godis så plagierade de mitt beteende.
Om jag köpte en randig tröja ville de också ha en randig tröja. Det är sött men då måste man tänka på vilken inverkan man faktiskt har.  Är man 14 år har inte många att se upp till utöver familj, lärare och media. Ser man då en tjej i 20-års åldern som är snygg, söt med en ypperlig klädsmak kommer de ju självklart vilja imitera.

Varför tänker då inte dessa "skribenter" att de kanske har en större påverkan än vad de tror? 
Även om de vill gå ner i vikt så snälla skriv inte 10 inlägg om det per dag. Skriv inte vad ni väger! Vi äldre förstår att vikten varierar beroende på muskelmassa och annat, men yngre flickor GÖR inte det. De enda de ser är att någon väger 50 kg och de själva väger 58, vad tror ni de tänker då? Tror ni inte de kommer få ångest när de sitter där med sina påskägg?

Jag ska inte vara en hycklare och säga att jag själv inte bryr mig om min kropp. Jag har i många år förgiftas av bilden av den "perfekta" kroppen och är aldrig nöjd med mig själv . Å andra sidan skulle jag aldrig göra de tankarna tillgängliga för de unga tjejerna jag arbetade med. Jag peppade dem, förklarade att de kunde äta precis vad de ville så länge som de tränade lite och mådde bra. Varenda gång jag hörde att det var någon flicka som hade komplex så satt vi i timmar och pratade om hur hon kunde må bättre.

Jag kanske är överkänslig då jag levt i en vardag med dessa små tjejers problem ständigt i mina tankar. Men en sak är säker, jag vill se fler tjejer som Hanna Fridén som förebilder. Hon förskönar inte någon sterotyp för vad som är passande, hon visar att det är okej att vara annorlunda samtidigt som hon visar att det är vackert att ha små felaktigheter. Se upp till henne!!

Nu. Tillbaka till mitt gigantiska påskägg. Ät och må bra!

Energikrävande.

Det är ju riktigt energikrävande att vara konstnär.
Först var jag tvungen att välja ut rätta kläder innan jag ens kunde dra igång med mitt verk.
Basker, mönstrade strumpbyxor och en klänning. Sedan lite glass. Man behöver ju en sockerkick för att komma igång. Nu är min skiss klar på vad som ska bli tavlan, dock har jag det tråkiga kvar,måste skära ut min schablon. Trist. Adam han gör allt det roliga på sin tavla. Sitter på golvet o geggar med oljefärger. Jag vill också komma dit.

image150

Den är snart klar... Min blir nog klar om sisådär ett halvår, är inte så tålmodig.

Glad Påsk då/ Stephanie

A demain!

Imorgon är jag och Adam lediga.
Först ska vi strosa runt på statsbiblioteket och låna lite dokumentärer.
På kvällen ska vi vara kreativa, målarsakerna har hämtats upp ur källaren. 
Vi har funnit en siluett som ska bli tavla.
Ett glas fyllt med rödvin och jazzmusik.
Baskern på och en ciggarett i mungipan.
Att jag sedan inte är så konstnärlig är en petitess.
Adam är desto bättre.
Han kanske producerar något behagfullt som får pryda våra väggar.

image150
Bild Declan Mccullagh. (Detta är siluetten som ska bli tavla)

Lovar att resultatet kommer att visas upp!

Bisous// Stephanie 


Långfredagen är på g

Igår var det en fin dag. Först Norrköpings konstmuseum med några i klassen och sen påskmiddag hos Stephie och Adam och blev proppmätt på sill.
Idag har jag varit i skolan och kommit igång med min b-uppsats. Vi ska skriva om hur utställningar på museum blir till så vi kommer behöva intervjua massa folk och åka till Stockholm på studiebesök och så, jippie! Jag är peppelipepp.

Imorgon ska jag åka till mormor och morfar och vara kvar i fyra långa dagar. Kommer nog hinna med att gå igenom deras vind och leta roliga gamla saker typ 50 gånger, gå 3 mil med hunden, äta 10 kg godis, pilla mig i naveln ett antal timmar.

Vi småsnackade lite om att åka till Lund på valborg.

Då kanske det blir lika festligt som det var där förra året:
image149

Puss då

Påsk.

Har inga direkta planer över påsk. Adam fnissar åt mig. Jag är den mest rastlösa människan på denna jord.

"Men vi åker vartsomhelst.....JAAA vi åker till Köpenhamn... eller JAAA Eliaz and the Wizzkids spelar i Malmö, vi åker DIT, eller vänta.... JAAAA vi tar en sista minuten. eller... ååååå kan vi inte hyra en BIIIIL och åka på ROADTRIP...."

Så har jag hållt på hela dagen. Kommer säkert sluta med att vi sitter hemma hela påsken. Vem sade att det är något fel på att vara lugn? Även om det är så långt ifrån mig man kan komma?

/Stephanie

image146
Som tur är så kommer min kisskompis Felicia och hälsar på nästa vecka!!

image147
Vi ska dansa massor!

image148
Sommarens bästa kissbild!

Hallon och blåbär.

Sura hallon och söta blåbär. Känns som mitt liv för tillfället. Det är sött men med det sura inslaget av rastlöshet. Känner att jag aldrig riktigt nöjer mig. Den blaserade flickan med ett beklagligt liv.
Ska snart till Paris, har en underbar sambo, äkta vänner och en utbildning som skriker Stephanie.

Varför denna otåliga känsla? Jag vill voluntärarbeta, lära mig flytande franska, åka till Brasilien och spela capoeira, luffa runt hela sommaren och leva livet. Men just nu har jag inte ens ett sommarjobb. Den paniken sprider sig. Tänk om inget blir kul i sommar?

Stackars flicka överöst i i-landsproblem.

Lund!

Hälsade på min vän Mikael i några dagar. Bodde i hans mysiga kollektiv och drack mojitos.
Vi rullade runt på kullerstenar och dansade till Lurifix.
Härliga TIder.

Lite bilder, Voila!

Puss// Stephanie

image141
Middagsmys.

image140
Bra efterfest.

image139
Det här är vad jag kallar för dans.

image138
Spiknykter.

image137
"När vi gräver guuuuuuld....."

image136
Nystädat kök.

image135
Ölspel.

image134
Söt Selma

image133
Förfesthäng.

image131
Den farliga madrassen Sebastian stal.

image130
Mikael visar alla i rökrutan hur man spelar luftgitarr.

image129
André är inte sämre han.

image128
Madrassen blev en i gänget.

image127
Kärlek.

image132
Pigg och Gla´Kexchoklad?

image142
Tre trötta människor på efterfesten.

image143
En mindre trött kille.

image144
SÖNDAG......

Starsky and Hutch

När min vardag är grå tycker jag om att tänka på svunna tider. Dagar som har varit underbara och veta att det kommer så många nya, underbara dagar. Då gör det inget att det är vardag ibland, det är också fint.

Häromdagen frågade Stephie om bilderna från vår Starsky and Hutch fest som vi hade när jag och Kalle var och hälsade på i Oslo. Började tänka på den dagen, den var väldigt fin. Vi gick och kollade second hand, käkade världens godaste hamburgare och på kvällen klädde vi ut oss och gick ut. Det slutade med pistoldans

image123
Sista touchen på outfiten

image124
Adam som Starsky


Kul kul var det. Och länge sedan. Två år har det gått snart och jag minns det som det vore igår!

Oups..

Ska gå och boxas med Stephie nu.. Vet inte om jag vågar nu efter hennes förra inlägg. Mycket frustation = extra hårda slag på mig.

Peace out
Motsatsen.

Cyklade ner till jobbet. Denna gråa vardag. Den som jag tidigare hade idealiserat. 
På vägen ner till tennisklubben kom dock allt som kan förpesta en tråkig måndag.
Först cyklar jag förbi en tant, hon tittar sig runt och slänger medvetet ett kvitto på trottoarkanten.
Sådant stör mig. En liten pappersbit, lägg den i fickan, släng den senare!!

Lite längre ner på cykelvägen svischar jag förbi en tuff fjortispojke som spottar hejvilt var 5:e sek, en stor loska flyger förbi min sko och är millimetern från att hamna på mina byxor.
Börjar bli smått irriterad över att min cykeltur går förbaskat dåligt. Närmar mig den gröna gubben vid övergångsstället. Sekunden innan jag ska trampa över slår det självklart över till rött. BAJS.
Försöker tänka tillbaka på den fina vardagen jag tidigare överöst med fina ord. Finner inte tillbaka till välbefinnandet. Nåja, bara en liten bit kvar. Åker ner i en tunnel, träffar på ett gäng högstadiebarn, coola som få. De sparkar till en stor sten, den susar fram rätt mot mitt hjul. Jag viker undan, tappar balansen men klarar mig precis från en megavurpa. Idioter tänker jag högt, men säger inget.
Är så sur att nästa människa jag stöter på borde passa sig, en förbannad tjej som skulle kunna köra över någon med flit. Kommer äntligen fram till jobbet, 3 minuter för tidigt. Attans.

Vadå världens bästa vardag?

Äsch.

Dummie and Dephie in action!

Stephanie säger:

har du använt den gula klänningen?

Stephanie säger:

den är jättefin ju

Isabelle säger:

nej jag vet inte vart den har tagit vägen

Stephanie säger:

trist

Isabelle säger:

den borde vara här någonstans

Stephanie säger:

ja det tycker man

Stephanie säger:

du kan ju knappast ätit upp den

Isabelle säger:

nej, jag tror inte det.. tror inte att det tyget är så gott. gammalt och torrt

Stephanie säger:

nee

Stephanie säger:

inte ens grillad med marinad skulle det funka

Isabelle säger:

nej, inte tzatziki heller..

Stephanie säger:

kanske om man hackade ner den i dina muffins

Isabelle säger:

kanske, men då tror jag mer på en gräddtårta

Stephanie säger:

men du gillar ju inte grädde

Isabelle säger:

nej, men jag gillar inte tyg heller

Isabelle säger:

jag ger den till kalle

Stephanie säger:

men du köper ju mer tyg än grädde!

Isabelle säger:

ja, men jag tycker inte om att äta det

Stephanie säger:

äsch

Stephanie säger:

petitesser

Isabelle säger:

jag får fixa något tyg med godis på.. det kanske är gott

Stephanie säger:

sy en godisklänning!!

Isabelle säger:

det vore något

Isabelle säger:

så varje gång man ska äta godis så ska man ha på sig godisklänningen

Stephanie säger:

men då slutar det ju med att du är naken....

Isabelle säger:

nej, slut på den här diskussionen.. nu ska jag plugga lite och du ska väl jobba

Isabelle säger:

prutt pruttEn vanlig konversation på msn en söndagseftermiddag!


Tricky question..

Har försökt lösa ett världsproblem i veckan. Vilken muffinsmet är godast, hallon eller choklad?

image121

Trots väldigt många provsmakningar kom jag inte fram till något bra svar. Får nog göra om det snart igen.
 Du kan kanske komma över och hjälpa mig Stephie?

Puss Belcho

Söndag.

Igår skulle jag gått på inflyttningsfest. Gick ut och sprang, efter så kom den lömska huvudvärken.
Bella kom hit. Vi lekte lite. Låg i soffan, tittade på David and the Citizens dokumentär. Vilade.
Skönt. Hade velat vara social men min kropp sade nej. Sådant som händer.
Bokade Paris idag. 19 april åker vi. Ska bli helt fantastiskt. J'adore Paris!

Bisous!


image120


Bellabus, vart håller du hus?

Bellabus är tyst som en liten mus. Vi skulle vara bästisar idag. Så gör du det du är bäst på. Undviker.
Trött blir jag. Mest för att det är så typiskt Dummie. Tur att jag älskar dig!

Upp och hoppa. Sluta vara sämst. Kom ut o lek! NU!


Medicin för själen

Igår kväll pimpade jag min fula gratiskalender och sydde ett pennskrin. Mest för att hålla mig sysselsatt för ibland vill jag inte behöva tänka för mycket. Har saknat min kära mamma väldigt mycket den här veckan och då är det bra att kunna pyssla lite och inte behöva tänka på något.

Resultatet


Isabelle

Nu kan du se Elsutt.

Myrorna är super!Det är den rutiga som du ska klippa av Bellaboo!

Bisous!

Känner mig som en sjukling.

Idag har jag gått på stan, strosat o kikat. Myrorna hade fått in massa fint, så där blev det lite grejer som må sys om. Dummie du hjälper mig va?
Sedan köpte jag lite billiga solglasögon som komplettering till de dyra. De får hänga med på festival!

image113


Ett par rosa. Matchar mina posande rosa läppar...

image114

Ett par vita wayfares kopior...

image115

Här sitter jag o har tråkigt framför datan. Tråkdag, känner mig febrig. Döden.

Borde städa. Verkligen.

Puss//


Fetlördagen

I lördags åt jag årets första semla. Och inte vilken semla som helst, en vaniljkrämssemla. Jag och Kalle hade en riktig pensionärsfika, kl 16 i lördags hade vi kafferep. Vi klädde till och med upp oss.

image110
Favoritkoppen med fin semla

image111
Jag klädde ut mig till bondmora. Blommig klänning och flätor på skallen

image112
Kalle med grädde på nosen

Myspys!

/Isa

I'm back!

Har haft en veckas semester. Den började i Stockholm och avslutades i Sälen.
Helt fantastiskt, men skönt och vara hemma. Behöver komma in i vardagen igen.
Saknat min bästa, ska vi ses över kakor och thé?

Snart ska jag iväg till skolan. Föreläsning och fika.

Solen skiner. Brabra!

//Stephanie


Men ja!

Jag är så trött på det kvinnliga könet.
Har länge känt en irritation mot mina egna.
Falskheten. Intrigerna. Lögnerna. Listan är lång.
Trodde det var något vi upplevde på mellanstadiet.
Den eviga flickduon, som bytte bästis varannan vecka, man sade gärna inte ifrån om någon hade ketchup på kinden. Det fnissade man åt bakom hennes rygg.
Tyvärr lever detta beteende vidare hos så många.
De falska leendena. Det ständiga " Du är verkligen den jag tycker bäst om av alla mina vänner" för att någon dag efter snacka skit om samma person.
När ska vi växa upp? När ska vi vara ärliga? När ska vi bara säga ifrån när vi irriterar oss på något?

Sant ,det här gäller inte alla. Som tur är Dummie, så är du inte som en tjej.

Puss


RSS 2.0