Snart så!

Snart kommer mina flickor och hämtar mig.
Sedan bär det av till Göteborg.
JUSTIC. Shoppa. Dricka Vin. Smutta på espresso. Dansa oss svettiga. Snuffas i varandras kinder!

Behöver detta. Mycket! Skolan äter upp mig som en lite godisbit. Grupparbetet är roligt men mycket energikrävande. Gäller att kunna associera till nuläget från tidigt 1800-tal. Samhället har ju förändras lite sedan dess!

Vi ses i dimman!

Biz//

Dephie!

Afro!

Ikväll var jag och Stephie på afro dance. Det var första gången jag testade och det var sjukt kul. Tror bestämt jag ska komma ihåg de där övningarna och köra på dansgolvet nästa gång! Stephie och jag tränar ihop lite då och då. Kruxet är att Stephie är bättre på att träna än vad jag är. Ibland går vi och boxas och hon slår så hårt så att jag blir helt skakis, en gång slog hon så hårt att min tampong ploppade ut. Det är helt sant!

Resten av kvällen ägnades åt plugg. Har börjat ny klass och det innebär ny grupp. Vi träffades för första gången idag och jag fick en bra känsla. Så under kvällen var jag tvungen att göra min del av arbetet och skriva om bildens betydelse för lärandet. Tänk vad härligt med en skolbok som bara var full av bilder! Jag skulle nog vilja att min såg ut så här:


                                                                         
alla bilder från mrtoledano.com

Vad skulle jag lära mig av dessa? Inget specifikt, bara att världen kan vara väldigt fint, trots allt elände.

God natt
/Isadum


Ska vi åka till Berlin?

Berlin är en underbar stad. Dummie vill flytta dit. Dephie vill vara där ofta!

Barer där man får dricka hur mycket vin man vill och betala det man känner för.
Second hand butiker där man handlar ala kilopriset.
Dansa electro i en skyskrapa.
Konstiga spelningar i källare.
God, billig o kryddig mat.
Museér med modern konst och underbara fotografier.
Grafitti och tyska galna designers.
Popart på väggarna.
Pussandes i parken.
Billiga flygstolar med RyanAir!

Men hörrni ska vi åka då?

Först ut på bilderna är min man!!

Puss


Kär

I höstas började jag läsa konstvetenskap. Jag och kursen trivs väldigt ihop, jag är nog lite kär. Kär i lärarna, i böckerna och framförallt i all konst. Att få titta på fina saker hela dagarna gör mig väldans glad. Inte visste jag att det kunde vara så kul i skolan!

Just nu ser jag mest fram emot Moderna Museets Andy Warhol utställning och studieresan till Berlin. 
Snälla våren: skynda på lite va!


                                                      image60


Lång dag!

Jag ville inte vakna idag. Fastklistrade ögon. Tvingade mig upp. Latade och tog bussen. Gick till fel föreläsningssal. Hittade tillslut fram. Sociologi. Massa föreläsningar. Fisk med potatis lunch. In i biblioteket, dags att läsa. Durkheim, Weber, Marx. Arbete som plikt. Bussen hem. Knäckebröd, fil och mackor. Lite godis. Snart boxas! Sicken dag!!

Idag debatterade vi om vilken plats arbetet har i våra liv. Vi svenskar är väldigt måna om att jobba. Arbetar man inte är man lat. Skulle man vinna på lotto säger majoriteten att man självklart skulle fortsätta på sin arbetsplats. Vad ska man annars göra?
Weber har en tes, att denna plikt man känner grundar sig i protestantismen. Genom hårt arbete når man inte bara framgång utan också en plats i himmelriket. Denna norm skulle då ha förts vidare samtidigt som människorna behöver ett jobb för att kunna identifiera sig och finna sin plats i samhället. 
"Så vad gör du till vardags?" Är en standardfråga man ofta ställer för att simpelt kunna skapa en bild av vem personen är.

Skulle jag vinna på lotto skulle jag ut och resa. Överallt och ingenstans. Jag skulle fortsätta att studera livet ut. Kurser som bara anses som flummiga, utan några som helst framtidsvisioner. Jag skulle starta upp ett barnhem och voluntärarbeta i Afrika. Sedan skulle jag ha massa hobbys och leva lyckligt med Adam.

Inte behöver jag arbeta för att känna samhörighet!!

Puss

// Stephanie

Klappvänligt.


Yesterday!

image57

Lösögonfransar och Mouche sminkad över finne!

image58

Men nu slutar vi att pluta på läpparna OK?

Ikke sant?

Det är du och jag.
Billie the vision and the dancers, Summercat.
Billiga fyllor.
Varma kyssar i soffan.
Rånare på Debaser
Minnen på altanen.
Spya på ett golv.
Gråtandes på nyår.

Det är du och jag!

Värsta dagen i mitt liv var att se dig så ledsen. Förstod aldrig vaför hon var tvungen att försvinna.
Jag hoppas för allt i världen att du alltid söker dig till mig.
Vill du fly sitter jag på första plan bredvid dig.

Finns inget jag inte skulle göra för våran vänskap, jag hoppas du förstår det!

Te quiero, fastän du lägger upp så gamla fula bilder din lilla gris!


image56


En kärlekshistoria

För sisådär sju år sedan gick jag och Stephie i ettan på gymnasiet. Våren anlände och så även vårkänslorna, just denna vår bubblade mina vårkänslor extra mycket. Jag hade nämligen träffat någon speciell, jag hade träffat Stephie.

Det var kärlek vid första ögonkastet, vi hade lite gemensamma vänner och åkte på någon fest. Ungefär som det brukar gå till när man träffar en kärlek. Stephie var vacker, hade fina kläder och sa bara bra saker. Resten av gymnasiet gjorde vi allt ihop. Vi pluggade, åkte på semestrar, skrattade, drack oss alldeles för fulla, rökte, dansade, skolkade, träffade pojkar och grät.

Gymnasiet tog slut och Stephie försvann. Jag blev ledsen men hälsade på så ofta tillfället gavs. Vi fortsatte som vi alltid hade gjort om inte ännu intensivare. När vi inte träffades så ofta blev mycket som skulle hinnas med. Det blev ännu mera fest, pojkar och godis. Ett år efter gymnasiet flyttade jag långt bort, så långt att vi inte kunde hälsa på varandra. En gång ringde Stephie och grät och sade: kom hem!

Efter ett tag åkte jag hem men då var det Stephies tur att testa nya marker. Jag blev less och flyttade till Norrland. Även nu bodde vi långt ifrån varandra och sågs sällan. Däremot så var min telefonräkning ganska hög. Norrland var fint men lite för lugnt, jag ville söderut. Så för ett och halvt år sedan packade jag resväskan och skrev in mig på universitet i Linköping. Stephie kom och hälsade på och började i hemlighet smida planer om en flytt.

I augusti förra året stod hon plötsligt här, i min lägenhet. Hon hade många väskor och frågade om hon fick bo här tills hennes lägenhet blev ledig. Jag minns inte riktigt, men jag tror att jag grät. Vi var återförende efter fyra år isär. Under dessa fyra år har vi utvecklats på olika platser men konstigt nog åt exakt samma håll.

Idag bor vi i samma stadsdel, går på samma skola, tränar  på samma gym och jag mår väldigt bra.

/Isabelle 

Moldy Peaches et Juno.

Bakis och titta på Juno. Ingen bra kombination. Grät så snoret rann.
Kärleken mellan henne och Bleeker var det sötaste jag sett på länge.
Musiken gjorde inte det hela sämre. Moldy Peaches, Belle and Sebastian, Buddy Holly.
Soundtracket laddades hem. Nu lyssnar jag och njuter. Sova snart. Min kropp är utmattad.

Tänker drömma om Paris. Ses vi där?

Bisous!


C'est moi!


Jagjagjag!

Ååå så kul man kan ha bakis en fredag!

Adam et Moi!

Det hela började i juni 2005. Hultfredsfestivalen. Le Tigre, Vive la Fete, The Magic Numbers var några finosar som spelade.
Jag o Terese jobbade. Vi bodde på funkiscampingen.
Andra kvällen träffar Terese en pojke som heter Max. 
Det var kärlek vid första ögonkastet. De hånglade och planerade framtida bröllop. Han bodde i Lund, Terese i Södertälje. Det blev en sommar med pendling och långa samtal.
I augusti bestämde vi oss för at flytta till Oslo.Fattiga, utan jobb och boende kämpade vi oss fram. Det var knapert och ölen var dyr. Vi hittade en lägenhet med en stor balkong och utsikt över vattnet. Det var dyr men fin.
Hela hösten fortsatte deras kärlek. I januari 2006 bestämde sig Max för att flytta in med oss. Lycka i lägenheten!
Dock innan han flyttade upp så planerade vi in en bussresa till Lund. Vi ville mysa där en helg då vi fortfarande hade någon att bo hos. Max hade sagt upp sin lägenhet och bodde hos en vän.

Den 20 januari rullade vi ner till Lund. Det var storm ute och vi frös som tokar när vi traskade runt i Malmö i våra converse och klänningar. Först mötte vi upp Max, sedan åt vi falafel och handlade på systemet. När allt var fixat satte vi oss på första buss till Lund. Jag var trött, osminkad och luktade vitlök. Kom in i kompisens lägenhet och där satt han. Den finaste pojken jag någonsin sätt. Med brunt hår, snedlugg och vita tänder. En sliten t-shirt och gitarren i knät. Mitt hjärta bankade och det killade i magen. Jag kände mig som den fulaste flickan i världen och trodde aldrig att han skulle titta på mig.

Pojken hette Adam. Han spelade Thåström och smuttade på sin öl. Efter några öl till började vi titta på gamla bilder på hans dator. Han satt och jag stod bredvid. Helt plötsligt känner jag hur han tar min hand. Jag tittar ner, sätter mig i hans knä och vi börjar att pussas. Det slutar med att vi ligger o hånglar i hans säng. Hela kvällen hånglade vi, hela natten. Det var som när man var 14 och hångla var det bästa som fanns!

Dagen efter vaknar jag upp i hans 90 säng. Jag tittar upp och ser hur han andas djupt. Så fin, så fin, så fin.
Vi knallar upp och går lite på stan. Hela dagen håller vi varandras hand och jag rodnar av varenda blick.
På kvällen åker vi in till Malmö och vi planerar sommaren. Han kan sommarjobba i Oslo och bo med oss i vårat lilla kärlekskollektiv. Söndagen är det hemfärd. Det gör ont i magen. Tänk om vi aldrig mer ses?

Bussen gick sent på kvällen. Vi hade inte bokat för vi trodde att det var platsgaranti. Innan vi åkte hemifrån Adam pussade vi hejdå. Men vi sa inget om hurvuda vi skulle träffas igen. I malmö väntade vi på bussen med iskalla tår. Terese tröstade och värmde med sina kramar. Bussen kom men den var full. Vi fick inte åka med. Vi fick ta första taxi tillbaka till Lund. Hjärtat slog i 190! När vi kom fram öppnade Adam med tandborsten i munn, jag gick in o tog av mig skorna. Jag hade satt på mig tumvantarna på fossingarna för det var 15 minusgrader och jag hade mina tygskor på.
Adam har berättat i efterhand att han aldrig sett något så sött som den kalla förvirrade flickan med turkosa vantar på fötterna! Hela natten pratade vi. Vi bestämde nästa träff och när jag åkte på morgonen kändes allt bra.

Helgen den 25:e januari kom han till Oslo. Han hade skrivit en låt till mig (jag vet klyshigt värre) och vi köpte vattenfärg, målade teckningar till varandra och åkte skridskor!

4 månader efter flyttade han in. Vi har bott ihop sedan dess.

2 år och 5 dagar!

Älskar dig!


Schtek-tema!

Igår hade vi kravall. Vilket är en studentfest med krav på overall. Logiskt!
Temat för kvällen var stekare, så vi gick all-in på temat.
Överspacklade med plutläppar.
Matchande tröjor med rosa tryck: "super nice, super cute"
Bäst var ändå klassens trubadur som gått på östra och levde sig in i rollen på ett strålande sätt!
Han hade backslicket, den nonchalanta attityden och skrattet.
Sedan kom vi ut. Ekonomerna har aldrig varit lyckligare, det fick ju vara sig själva men ändå strö på lite extra!

Tröttheten spred sig ut i kroppen. Jag hade då sovit 4 timmar på två nätter. Ölen var inte lika god längre. Musiken sög. Bratsen puttades på dansgolvet med sina viftande nävar. Det var inte en toppen kväll!

Ikväll blir det återhämtning. Naturgodis och Amelie. Kramas med Adam.

Bisous!

Nolla för tredje gången gilt!

Kvällen var helt fantastisk.
Nya människor blandat med nervositet och nyfikenhet.
Sittning med midsommar tema. En hemlig bajsklubb bildades, vi hade möten kontinuerligt i Davids rum och berättade tokiga bajssagor.
Sjöng Sokos låt högt och ljuvligt med en söt pop.tjej.
Dansade till dåliga hits.
Gitarren slängdes upp och vi hade galen allsång.
Vin blandat med små korkar av vodka.
UNDERBARA människor som kommer att befinna sig i mitt liv i 3 år!
Fantastiskt!Bilden när alla grimaserar är tagen från ett bajslkubbsmöte. Gissa vad de försöker visa? O sen har vi bilder ända fram till 06 imorse då jag inte tyckte att vinet smakade så bra! Men visst är jag fin i krans?


Dummiedummiedummiedooo!

Hon vill så gärna.
Läser konstvetenskap och är väldigt allmänbildad.
Hon kan debattera och rekommendera seevärda indie filmer.
Hon inhandlar mat till hela veckan och har ett planerat matschema.
Hon lagar lax med chevre och köper ett passande vin.
Vill du lyssna på ett häfigt band, fråga henne.

Men ändå sitter hon där framför mig o fnissar och berättar om hennes senaste megaprutt. Hur hon slarvade bort körkortet på fyllan och när hon drack HB på konsert!

Är det inte härligt när din bästis är en dummie?

Iiiuuuuäää.

Idag är jag trött på allt och alla.
En sådan dag så man vill sätta sig på första bästa flyg och sitta på en öde ö i en månad.
Sitta där i total tystnad med en drink i ena handen och en bok i andra med solandes stekandes i ansiktet. Inte en tanke på skola, träning eller allt annat jobbigt som hoppar runt i mitt huvud.
Jag önskar även att mitt temperament för en gångs skull kunde vara jämt. Inga toppar. Inga dalar. En jämn tjej som alltid var som hon var. En tråkig tjej utan några åsikter. Ganska tyst och blyg. Skulle vara ganska skönt och vara henne idag, den där tjejen. Gråmus here I come!!

Scmipp!

Baily's and Coffee

Borde sitta med boken i högsta hugg och läsa 5 timmar i sträck.
Borde gå till gymmet och bränna bort julfettet.
Borde dammsuga och packa upp alla mina kläder.
Borde ringa farmor och säga grattis.
Borde fixa mitt norska konto så jag kan betala en gammalräkning.

Men ändå sitter jag här och smuttar på min kaffe med bailys och tycker att livet är bra trots allt!

Lucy!

Tennisklänningar och arga skrik förde oss samman. Vänner för livet du och jag. Vi kräver kärlek men inget annat. Likasinnande som få. Glada men ändå så naiva ser vi på världen som små.

Vi ska alltid hålla varandras hand och sparka bort alla de som vill ta del men inte ge tillbaka!

Älskar dig mylove!

RSS 2.0