What a wonderful day!

image212
Behöver jag säga något mer?

image213
Min underbara alkis!

Tack Hannah för en underbar dag!. Finns ingen jag hellre skulle cykla genom staden med samtidigt som vi sjunger falskt och ljudligt! Puss

Nu vet jag...

... vad jag önskar mig. En tavla med ett fotografi taget av Roman Signer. Han är en alldeles fantastisk fotograf, det vet jag för vi hade turen att gå på hans utställning i Berlin. Så..om någon känner honom, kan ni inte be honom skicka stövelbilden till mig? Okej tack tack. Puss

image211
Bild: Roman Signer


Hurra!

Idag är ingen vanlig dag, idag är det faktiskt Stephanies födelsedag!
Är ju inte överexhalterad över att fylla 23. Tråkig ålder, 2 år kvar till 25... Åldersnoja jag?? Neeeej.
Anywho. Solen skiner, Damien Rice spelas i bakgrunden och Adam lagade frukost till mig imorse.
Igår åt vi chokladkaka med glass, bullar och godis i parken. Inte heller fy o tvi. Man kanske borde fylla år lite oftare ändå?

Bisous!

image210


1000 bollar i luften.

Det var en evighet sedan jag kladdade ner några i rader i denna blogg. Skolan har ätit upp mig, samt att jag var i Paris en liten tur. Det var avslappnande och välbehövt. Eftersom vi varit där förr, struntade vi i alla hetsiga turistattraktioner och bara strosade. Här är lite bilder. Återkommer senare idag.


image196
Fruktsallad och ett glas chardonnay i Montmarte.

image197
Starbucks,starbucks,starbucks...

image198
Jim Morrisons grav, Pere Lachaise kyrkogård.

image199
Min fino.

image200´
Sade hej till mr. Bordieu!

image201Pussade på Oscar Wilde.

image202
Lekte i parker.

image204
Adam suring, Stephanie Fuling.

image205
Åkte lite karusell

image206
Lilleskutt.

image207
Adam vill hoppa han med!

image208
Knyta skon.

image209
Någon som känner igen detta fik??

Nu ska jag ut och jogga i solen.

Bisous!

Happy feet!

Ja ja ja!
Idag har det varit en bra dag. Jag och Stephie har pluggat i skolan och ätit oss proppmätta på linsgryta. Jag har fått en fin kärleksförklaring av min Karl i form av en bajsdikt. Så har jag typ fått ett sommarjobb, yippie! Och så har jag köpt en bikini som jag gillar, för en gångs skull behöver jag inte panikleta i juni.
Nu blir det lite dans i vardagsrummet för att fira!

Lite mer sol hade suttit fint men den kommer väl fram någon gång.

Puss


Får jag bo i din garderob?

Var väldigt länge sedan jag skrev något här. Det är mycket på gång nu.
Skolan vill ta all min tid men det finns annat som måste göras. Har fortfarande inget sommarjobb, ingen lägenhet till sommaren och har absolut ingen aning om hösten. Vart kan jag bo, vad ska jag göra?
Jag är en väldigt ostrukturerad person som brukar skylla på att allt löser sig men nu skulle det inte skada med lite struktur och planer. Annars kommer jag bli ännu mer förrvirrad än vad jag brukar vara.
Nej, dags att ta tag i lite saker!
Hasta la vista

För någon månad sedan bekrymde jag mig mest om jag kunde peta mig i näsan med tårna och samtidigt ta kort på mig själv. Det gick sådär.
image194

"Ett bottenlöst schakt som aldrig kan fyllas"

"...De som bara har himlen ovanför sig förlorar sig i drömmar om det omöjliga, om det inte finns någon yttre kraft som begränsar dem"  E. Durkheim

Ju mer jag läser, desto mer reflekterar jag om livet, människorna runtomkring och landet vi lever i. Det är väl det som är meningen med utbildningen, att vi ska få upp ögonen, se världen med kritiska ögon. Å andra sidan blir jag deprimerad av att se  individerna ur den synvinkeln, för det betyder att jag även måste granska mig själv.
Jag är den som gråter när jag tittar på nyheterna, får ont i magen när jag ser en hemlös och är ett enkelt byte för dem som försöker värva andra till en hjälporganisation. Påstår inte att jag är godhjärtad,  däremot är jag en människa som inte nått den "gyllene medelvägen". Jag konsumerar som få och finner aldrig känslan av tillfredsställelse när jag slösar mina pengar.  Just därför försöker jag mätta mitt dåliga samvete genom denna sympati gentemot dem som har det sämre. Genom att känna att jag faktiskt bidrar och inte slukats upp av vårat individualiserade samhälle där solidariteten minskar för varje dag... ingenting verkar väcka oss ur denna bubbla.
"Tänk på barnen i Afrika" Den fungerar inte alls, vi kan tydligen inte relatera till dessa barn som bor tusentals mil bort. "Värna om miljön, tänk på växthuseffekten" Nehe, den verkar inte heller, vi kommer ändå inte att existera när det inträffar.
Så...har det verkligen gått så långt? Har våra behov och önskningar befriats från våra moraliska begränsningar? I sådana fall hade ju Durkheim rätt när han påstod att ett sekulariserat samhälle kan leda till ett anomiskt tillstånd, vilket innebär att det inte finns något som lägger band på människans gränslösa behov.

Oj vad jag försvinner iväg i mina tankar ibland. Excuse Moi. Kanske inte det mest givande att läsa:)

Nu ska jag till campus, tjingeling!

Ja tack!

Tänkte bara kolla om någon möjligtvis har Gränslöst arbete: Socialpsykologiska perspektiv på det nya arbetet, Kapital, rationalitet och social sammanhållning, Stigma: Den avvikandes roll och identitet eller Moderna samhällsteorier: Traditioner, riktningar, teoretiker liggandes hemma och skräpar?

Skulle nämligen behöva dem, de kostar multum och jag är fattig student som lagt mina kurslitteraturpengar på strumpbyxor.

Posta dem till mig då! Skicka gärna med en teckning, jag gillar teckningar!

Puss/Stephanie


D&D ute på promenad.

Sjuklingar i vårvädret. En alvedon plus det milda vädret ger mig energi. Vi gungar, skrattar, hoppar och klättrar i träd. Morgondagen existerar inte. Skolans alla måsten försvinner. Bästa vännerna på promenad. Allvarliga samtal med fniss i pauserna. Minnena bubblar upp. Sommaren 2003, då vi trodde att vi var så vuxna, vi märker att än har vi en lång väg att gå. Vi smider framtidsplaner och drömmer oss bort. Hur ska jag klara mig utan dig Iso? 


image182
image183
image184
image185
image187
image188
image189
image190
image191
image192

Den magnifika känsla att släppa allt och vara barnslig. Inga sociologiska termer, inge pretentiöst konstsnack. Bara vi...


The Båtten Is Nådd!

Dricka alkohol när man är ledsen, är lika bra som att simma ut i havet efter att ha ätit mat.
Ändå lär jag mig aldrig. Slog till med århundrades fylla i lördags. Har haft ångest sedan dess.
Självklart blir jag sjuk också. Har legat hemma i två dagar med feber. Tur att det inte är så fint väder ute.
Anywho, lägger upp lite ångestladdade bilder ändå.

image175
Världens gladaste Felicia!

image176
Puss!

image177
Calle och Jojo!

image178
En annan Calle.

image179
Jag målade på mitt röda läppstift på ALLA.

image180
Yes.. ALLA.

image181
Dancing Queen.

Nu ska jag fortsätta vara sjuk. Alla mina vänner är och fikar, dricker kaffe i solen. Alla utan jag. Ynkliga jag.

Bisous!


RSS 2.0